27-04-14

Maggie weegt niet zwaar genoeg...

Vier leden van een straatbende verschijnen voor ’t assisenhof. Ik zie twee foto’s in Het Nieuwsblad van 26 april 2014, van twee bendes : de 1140-bende en de Versaillesbende. Hoe hard ik ook mijn best doe, ik zie enkel zwarten. Nee, ik ben geen racist, ik ben een realist. In Brussel alleen al zijn er volgens die krant 31 zwarte straatbendes actief, 566 leden! We zijn goe bezig! De moord op Gregorio Valente op de parking van La Rocca staat centraal in het bericht.

Als die bendes een naam hebben, dan hebben ze hoogstwaarschijnlijk een lokaal, of men weet tenminste waar de 1140-bende huist, 1140 is de postcode. Zijn die dan door de politie niet te stoppen ? Ik begrijp dat niet. Gasboetes slaan ze ons om de oren (omdat wij die kunnen betalen zeker?), maar tegen uitschot zijn ze niet opgewassen. Mensen(?) die andere mensen op straat vermoorden, lynchen, zijn toch wel degelijk uitschot, of vergis ik mij? Er schort iets fundamenteels aan het asielbeleid. Onze eigen veiligheid stelt niet veel meer voor, en er is zo te zien geen beterschap op komst. Maggie mag dan al populair zijn, ze schiet ruimschoots tekort.

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig,student,vrouwen,dorp,gesprek,mensen

De commentaren zijn gesloten.